Welkom!

Welkom bij de groepsblog van GGZ Laat Zich Horen. Wij zijn een club van GGZ werkers die hun krachten gebundeld hebben omdat we ons ernstig zorgen maken over de koers van de GGZ. Vooral de gevolgen van de stelselwijziging en de introductie van marktwerking in de GGZ zijn ons een doorn in het oog. Op de site http://www.deggzlaatzichhoren.nl/ kunt u al een heleboel lezen over onze ideeën en acties. Met deze blog hopen we onze groep toegankelijker te maken voor mede-actievoerders binnen en buiten de GGZ, meedenkers, dwarsliggers, voor- en tegenstanders, patiënten, cliënten, users/survivors, moeders, vaders, zoons, dochters, nonverbale therapeuten, verbale therapeuten, PMT’ers, SPV’ers, ZZP’ers, CGT’ers, leden van de NVvP, NVVP, NVP, NIP, NVPA, lower management, middle management, higher management, buiten-de-dampkring management, verzekeraars, aandeelhouders, farmaceuten, homeopaten, vrijgevestigden, contractvrijen, vrije psychen, thuiszorgers, wijkzorgers, mantelzorgers, kortom: iedereen die een mening heeft over de GGZ!

Kort geleden hebben we een actie gestart in samenwerking met Zorg Geen Markt: een petitie waarin we aangeven tegen het (verder) introduceren van marktwerking in de GGZ te zijn, en tegen de forse bureaucratie die dat nu al oplevert en die dat nog meer gaat opleveren. Waar we vóór zijn, is een pas op de plaats, en een forum voor alle betrokkenen om de balans op te maken over wat de stelselwijziging ons tot nu toe heeft opgeleverd, en hoe we het beste verder kunnen. Voor meer informatie zie http://www.zorggeenmarkt.nl/

Inmiddels (we zijn een kleine maand bezig met de petitie) hebben we rond de 5000 handtekeningen verzameld. Hoe meer, hoe beter, dus waar wacht u op?

De komende tijd zullen we ons hier persoonlijk aan u voorstellen. Daarnaast zullen we ook onze ideeën en ervaringen met u delen. We zijn erg benieuwd naar uw reacties en hopen dat de blog ook als discussieforum kan fungeren.

Leden van de actiegroep zullen hier gaan bloggen, daarnaast nodigen we ook soms gastbloggers uit. Ter identificatie tekenen we onze posts met initialen. FL= Fred Leffers, TE = Thijs Emons, AR = Alan Ralston

We hopen ook gastbloggers te verwelkomen, die we tzt zullen introduceren.

Cheers,

Alan Ralston, psychiater en woordvoerder GGZ Laat Zich Horen / Zorg Geen Markt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s