Kritische massa

Critical mass is a sociodynamic term to describe the existence of sufficient momentum in a social system such that the momentum becomes self-sustaining and creates further growth (Wikipedia).

Afgelopen zaterdag was een behoorlijk kritische massa bijeen in Arnhem om over de zorg te praten. En daar gebeurde toch iets opmerkelijks. Ik ben eraan gewend om tussen (vooral GGZ-)hulpverleners te zitten en dan de natte deken van machteloze woede te ervaren. Allemaal ellende meegemaakt, maar ja, wat doe je eraan he? Ook dat kwam zaterdag even terug, maar door het onderling contact met andere disciplines, en mensen uit andere geledingen (het helpt ook als je een furie als Renske Leijten in de buurt hebt), merkte ik dat de energie in de zaal keerde van ingehouden woede naar actiebereidheid. Ik zie nog niet meteen onze vriendelijke, warme psychotherapeuten het NZA bezetten, maar als hoogleraren naar het Malieveld kunnen, dan moeten wij toch zeker iets voor elkaar boksen.

Eén mooie lentedag is nog geen zomer, het gaat er nu om de energie vast te houden. Ik heb in elk geval weer flink bijgetankt. Wie de motor verder wil aandraaien, moet even naar LinkedIn surfen en zich opgeven voor de groep Zorg Geen Markt. ~AR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s