Podcast Twitterlunch ‘Psychiatrie en Psychologie’

Voor de afwisseling en als experiment kunt u hier een podcast beluisteren, de opname van een bijeenkomst van 4 GGZ-twitteraars op uitnodiging van Hans van Eeken, coördinator Herstelondersteunende Zorg bij GGZ Centraal. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere hoe het terrein van de GGZ en de psychiatrie afgebakend zouden moeten worden, wat ‘psychiatrische ziekte’ is, wat we aan moeten met het medisch model en of de DSM zo verschrikkelijk is als iedereen zegt. Veel plezier ermee, en we horen graag uw opmerkingen. ~AR

PS Excuses voor eventuele zompige kauwgeluiden, mijn software is niet geavanceerd genoeg om die eruit te filteren.

Erratum: Ferenc Koolen is verpleegkundige en praktijkopleider. Hij werkt bij GGZ Oost-Brabant.

Klik hier voor de Podcast: 

Een gedachte over “Podcast Twitterlunch ‘Psychiatrie en Psychologie’

  1. Mooie discussie, met respect en aandacht voor de complexiteit van het vak, en elkaars mening.
    Geluid is overigens prima, bijgeluiden kunnen inderdaad wat minder. Geeft overigens wel gezellige sfeer aan het gesprek.

    Jammer dat ik geen gezichten en namen erbij heb (behalve Jeroen waarmee ik tijdens de studie vele discussies en gesprekken heb gevoerd). Volgende keer filmpje met beeld zou ook leuk zijn.
    Volgens mij was het Alan die benoemde dat voor de groep met psychiatrische ziekte ook de andere “psychologische” benadering aandacht moet krijgen, daar ben ik het mee eens. Bijv. Bij mensen met bipolaire stoornis helpt het om beide te integreren in de behandeling, of beter gezegd, problemen te onderscheiden tussen passend bij stemmingsontregeling of behorend tot de “gewone” levensproblemen. Werkt overigens complementair aan elkaar.

    Wel benieuwd Jeroen hoe jij zo scherp kunt diagnosticeren in de dienst en indiceren voor al/dan niet opname.

    Onderscheid maken tussen professionele hulp bij problemen en psychiatrische behandeling geeft helderheid.

    Dank heren voor het kunnen luisteren naar deze gedachtenuitwisseling.

Plaats een reactie