About

Deze site komt voort uit het initiatief ‘De GGZ Laat Zich Horen’, een groep professionals in de GGZ die zich zorgen maakten over de toestand in de GGZ. In de loop van de jaren is de blog meer in de richting gegroeid van een plek waar ik probeer op thema’s in en rond de psychiatrie een verdieping te geven, waarbij ik gebruik maak van mijn interesse in filosofie, geschiedenis, en beleid in de ggz, en mijn ervaring als psychiater, bestuurder van de beroepsvereniging, burger en (af en toe) patiënt. Na een paar naamswijzigingen heet het vooralsnog Psychiatrie onder de loep.

Ik ben Alan Ralston, geboren in Schotland maar sinds 1974 (zijn we er toch weer ingeluisd) in Nederland, inmiddels psychiater, filosoof, lid van het NVvP-bestuur, het bestuur van de stichting Psychiatrie en Filosofie en de Stichting Geschiedenis van de Psychiatrie.

Doel van deze site is nog steeds om kritisch debat en denken te stimuleren over deze zaken, en waar nodig ook actie in gang te zetten om te komen tot betere zorg rond de fenomenen die wij psychiatrische problemen noemen.

Plaats een reactie